Up
Behandeling

Botuline Toxine

usp Rimpels verwijderen

usp Veilig bij cosmetisch arts KNMG

Botox

Botuline toxine behandeling

Botuline toxine A is een eiwit dat ervoor zorgt dat een spier tijdelijk ontspant voor een periode van enkele maanden. Met hele precieze injecties wordt de botox in specifieke spieren geïnjecteerd. Botuline toxine is ook bekend onder de naam botox. De meest gekozen zones zijn botox van de fronsrimpel, voorhoofd of kraaienpootjes. De behandelde spier krijgt niet langer de kans zich continu aan te spannen, waardoor de huid gladder wordt en rimpels verminderen of verdwijnen.

Zoek je een deskundige cosmetisch arts voor botox in Limburg? Kom naar Beautifier in Maastricht: veilig, vertrouwd en vakkundig

Ook klachten als migraine, overmatig zweten of tandenknarsen kunnen succesvol behandeld worden met botox. Er zijn vele merken botuline toxine A, waarvan Botox® de eerste en meest bekende is. Andere merken zijn Bocouture, Azzalure en Dysport.

Prijslijst >

Vanaf € 150

vink Fronsrimpels

vink Voorhoofd

vink Kraaienpootjes

vink Rimpels en plooien verminderen

Onze behandelingen zijn inclusief intake en nacontrole.


Cosmetisch arts KNMG rik dassen
Rik Dassen

BIG: 699910659101
Cosmetisch arts KNMG
Huisarts
NVCG-lid
>3500 behandelingen

Botox voorhoofd of fronsrimpel

Wij werken bij Beautifier in Maastricht met de echte Botox® van Allergan. Een merk van topkwaliteit. Onze ervaring is dat je met Botox® het beste resultaat, en langste plezier van je behandeling hebt. Langer dan bij andere merken.

We werken bij Beautifier graag met een holistische blik. Dat betekent dat we tijdens een intake goed kijken naar je uitstraling, en daarbij een passend behandelplan maken. Klanten komen vaak voor behandeling van een specifieke rimpel, maar vaak zit er een bepaalde emotie achter de wens om een rimpel te behandelen. Zie jij vooral boosheid in je uitstraling? Dan kan een botoxbehandeling van je fronsrimpel een goed idee zijn. Wil je vooral vermoeidheid aanpakken? Dan helpt een botox behandeling van de voorhoofdslijnen beter om je uitstraling uit te rusten. Soms is het een combinatie van rimpels of plooien behandelen, om tot het optimale resultaat te komen. Onze cosmetisch arts KNMG Rik Dassen is dé expert op dit gebied om je goed te adviseren. Alles gebeurt in overleg, en jij maakt uiteindelijk de keuze voor een behandeling op basis van jouw wensen en het verwachte resultaat.

strepen

Hoe werkt botuline toxine?

Met botox kun je spieren ontspannen, en het gelaat meer in balans brengen. Stel, je hebt een vermoeide uitstraling, omdat je wenkbrauwen omlaag hangen. Daar wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk vanaf. Met botuline toxine kunnen we je fronsrimpel verminderen, hangende wenkbrauwen of overmatig blootliggend tandvlees bij het lachen (gummy smile) goed aanpakken. Met een wenkbrauwlift met botuline toxine krijg je weer een frisse uitstraling. We vertellen je alles over deze en andere behandelingen met botuline toxine en waar je op moet letten voor het mooiste resultaat.

Cosmetisch arts KNMG Rik Dassen

Onze cosmetisch arts KNMG Rik Dassen is aangesloten bij de NVCG, en werkt fulltime met injectables bij Beautifier. Sinds 2017 is hij werkzaam als cosmetisch arts, en daarnaast heeft hij meer dan 10 jaar ervaring als huisarts. Door zijn brede ervaring is hij in goed in staat om jouw onderliggende wensen en verwachtingen in een behandelplan te vertalen en naar het grotere geheel te kijken. En daarmee een oplossing te bieden, in plaats van een tijdelijke pleister of quick fix. Zijn doel is altijd een natuurlijk ogend resultaat, dat past bij jouw natuurlijke schoonheid en expressie. Wel een verfrissing van je uitstraling, maar absoluut geen behandelde uitstraling. Zo heb jij het langste plezier van je botox behandeling bij Beautifier!

Botox van je kraaienpootjes of gummy smile

Een botoxbehandeling is een goede oplossing voor het behandelen van:

In welke zone cosmetisch arts KNMG Rik de botuline toxine toedient hangt af van de probleemzone en jouw wensen. Dit gaat altijd in goed overleg. Een veilige behandeling staat bij ons altijd voorop, uiteraard in combinatie met een mooi resultaat waar jij van gaat stralen. Je komt 2 weken na je behandeling terug voor een nacontrole.

Hoe gaat een botox behandeling?

In de onderstaande video legt onze cosmetisch arts KNMG Rik Dassen je uit hoe een fronsrimpelbehandeling met botuline toxine in zijn werk gaat:

Botox prijzen

De prijs van een botox behandeling hangt af van welke gebieden we in het gelaat behandelen. Tijdens een vrijblijvende en kosteloze intake, kun je je wensen met onze cosmetisch arts KNMG Rik bespreken, en zal hij een indicatie geven wat de kosten van een behandeling zullen zijn. Je kunt de prijzen van onze botox behandelingen per zone terugvinden de prijzenkolom onderaan deze pagina.

Meer weten over botox? Lees hieronder de veelgestelde vragen of neem contact met ons op voor een intakegesprek. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Onze merken

Logo allergan
Cosmetisch arts KNMG logo groot

Onze werkwijze

hart Waarborgen van je gezondheid, gewenst resultaat én veiligheid

Een behandeling met botox laat je niet zomaar doen. We begrijpen dat er vooraf veel vragen zijn, en bepaalde verwachtingen van het eindresultaat. Een behandeling met botox is natuurlijk heel persoonlijk, want elk mens en elke uitstraling is verschillend. Daarom is een goede intake heel belangrijk. Dit gebeurt altijd vooraf in een kosteloos en vrijblijvend consult in de kliniek. Door zijn achtergrond als huisarts is onze cosmetisch arts KNMG Rik Dassen prima in staat jouw wensen en verwachtingen in een passend behandelplan te vertalen. Bij Beautifier vinden we het ook heel belangrijk dat je weet waar je voor kiest. We leggen je daarom alles rustig uit, en beantwoorden je vragen graag.

Wat we bij een botox behandeling belangrijk vinden, is dat het resultaat natuurlijk oogt, en jouw mimiek niet negatief beïnvloedt. Bij een eerste botox behandeling beginnen we met een conservatieve dosering en laten we je altijd op nacontrole komen na 2 weken. In onze visie kun je beter in stapjes naar de perfecte dosering (en dus resultaat) toe werken, dan dat de eerste behandeling te veel blijkt, en je expressie verandert. En geen zorgen, de nacontrole en eventueel extra botox injecties zitten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Een botox behandeling duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Eerst wordt de huid grondig gedesinfecteerd. Rik injecteert de botox met een fijne injectienaald op de juiste plaats. Omdat het een dunne naald is, is dit niet pijnlijk en is verdoving niet nodig. De naald zelf voel je niet, de botox zelf voelt een beetje branderig, maar is goed te verdragen. Het branderige gevoel is binnen enkele seconden ook weer verdwenen. De injectieplekken kunnen de eerste 5 tot 15 minuten wat rood of gezwollen zijn, maar binnen een kwartier ben je gewoon weer normaal toonbaar.

Voor een optimale werking van de botox is het na de behandeling heel belangrijk dat je de eerste drie uur niet plat gaat liggen of veel bukt. Wrijf niet op het behandelde gebied, om te voorkomen dat de botox naar andere delen van het gezicht gaat en daar ongewenste ontspanning kan geven. Breng geen make-up aan op de behandelde gebieden gedurende de eerste 8 uur. Ook raden we je af om de eerste 24 uur te sporten. De eerste week raden we je af om de sauna te bezoeken of te zonnebanken.

Het gebruik van een powerplate heeft een negatieve invloed op de werkingsduur van botox.

vrouw man

Ervaringen met Botuline Toxine

Botuline Toxine

Cindy (47) - fronsrimpel behandeling met botuline toxine


kalender 08 dec 2023

Cindy wilde van haar fronsrimpel af. Met een behandeling met Botuline Toxine zijn de spieren ontspannen en is de fronsrimpel mooi glad gestreken.

Botuline Toxine

Cindy (47) - kraaienpootjes behandeling met botuline toxine


kalender 08 dec 2023

Cindy stoorde zich aan de kraaienpootjes bij haar ogen. Met een behandeling met Botuline Toxine zijn de spieren ontspannen en zijn de rimpeltjes glad gestreken.

Botuline Toxine

Floor (37), fronsrimpel behandeling met botuline toxine


kalender 20 mrt 2023

Om te voorkomen dat er een fronsrimpel zou ontstaan, wilde Floor haar fronsrimpel met Botuline Toxine laten behandelen. Met een behandeling met Botuline Toxine zijn de betreffende spieren ontspannen en kan er geen rimpel ontstaan.

Botuline Toxine

Karin (52), botuline toxine behandeling kraaienpootjes


kalender 19 mei 2022

Karin stoorde zich aan de kraaienpootjes naast haar ogen. Met een Botuline Toxine behandeling zijn de betreffende spieren ontspannen en zijn de rimpeltjes glad gestreken.

Botuline Toxine

Julia (33), botuline toxine behandeling voorhoofdlijnen


kalender 26 apr 2022

Julia had door de aanwezigheid van voorhoofdrimpels een wat oudere uitstraling. Met een botuline toxine behandeling zijn de spieren ontspannen en zijn de lijnen gladgestreken.

> >
contact

Neem je contact op met ons?

Boek direct je afspraak, of stuur ons een bericht voor vrijblijvend advies.

check Aangesloten bij NVCG & ANBOS

5,0 227 Google reviews

telefoon 043 200 31 30 email info@beautifier.nl

Maak gemakkelijk zelf je afspraak. Voor iedere behandeling kun je online een afspraak maken in onze agenda’s. Wel zo makkelijk, wanneer je precies weet wat je wilt. We beginnen iedere afspraak met een intake en een persoonlijk behandelplan.

check Kies een behandeling & behandelaar

check Boek een datum & tijd in onze agenda!

Boek direct je afspraak

Zo gepiept. Je ontvangt een sms ter bevestiging

Hoe wil je het liefste dat we contact met je opnemen?

Je ontvangt binnen één werkdag een reactie!

Heldere prijzen.

Onze behandelingen met prijzen op een rijtje. Wij spreken altijd van tevoren een vaste prijs met je af.
Dus geen verassingen achteraf.

Prijslijst Botuline Toxine behandelingen

Fronsrimpel1 €150
Voorhoofdlijnen1 €150
Kraaienpootjes1 €150
2 zones botox1 €275
3 zones botox1 €375
Overmatig zweten handen1 €350
Overmatig zweten oksels1 €450
Bunny lines1 €95
Gummy smile1 €95
Putjes in de kin1 €95
Neustip lift1 €95
Wenkbrauw lift1 €95
Bruxisme (tandenknarsen)1 €300
Halsbanden (kalkoenhals)1 €300

1) Inclusief intake en nacontrole

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over een Botuline Toxine behandeling

Wat is een cosmetisch arts KNMG? + -

Een cosmetisch arts KNMG is een officiële titel in Nederland. Net als huisarts of chirurg is dit een beschermde titel. Sinds 1 juni 2022 mogen alleen artsen die uitgebreid gekeurd zijn door de NVCG en KNMG zich zo noemen, en elke 5 jaar wordt dit opnieuw getoetst. Bij Beautifier is onze cosmetisch arts KNMG Rik hiervoor gekwalificeerd. Zo zijn veiligheid en kwaliteit verzekerd en gewaarborgd. Rik heeft een blog geschreven over wat de titel cosmetisch arts KNMG nou precies inhoud. Je leest de blog hier.

Botox wordt al 30 jaar cosmetisch in de geneeskunde gebruikt, en nog langer voor het behandelen van spierspasmen. Tijdens deze periode zijn er geen schadelijke langetermijngevolgen uit studies naar voren gekomen. Het is een zeer veilig product, dan geen effect heeft op de rest van het lichaam.

Er zijn drie dingen die je voorafgaand aan een botox behandeling zelf thuis al kan doen om de kans op blauwe plekjes te voorkomen. Het is verstandig om 5 dagen voor een behandeling met botox tijdelijk te stoppen met voedingssupplementen zoals vitamine C en visolie. Daarnaast is het ook verstandig om 48 uur voorafgaand aan de botox behandeling geen alcohol te drinken. Ook wordt het gebruik van NSAID (pijnstillers zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen) afgeraden in de 24 uur voor de behandeling.

Nee, dat is niet nodig. De botox wordt met een hele dunne naald geïnjecteerd, waardoor je de naald zelf bijna niet voelt. De botox zelf kan enkele seconden branderig aanvoelen, maar dit is heel goed vol te houden, en dit gevoel trekt enkele seconden na de injectie ook direct weer weg.

Ja, normaal gesproken wel. Gedurende de eerste 15 minuten zijn er soms wat kleine muggenbultjes zichtbaar ter hoogte van de injectieplekken, maar die trekken heel snel weg. Ook kan de huid lokaal wat rood worden, maar dit houdt normaal gesproken niet langer aan dan 15 minuten. Bij een dunne huid kan er incidenteel een blauw plekje ontstaan door de injectie. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Het effect van een botox behandeling is na twee tot acht dagen zichtbaar. Het maximale resultaat zie je 14 dagen na de behandeling. Je ziet dan dat je de spier minder of niet meer kunt bewegen, en de huid waar de rimpels zich bevinden kan zich gaan ontspannen. Vanaf week 6 tot 8 kun je weer enige beweging in het behandelde gebied zien. Na drie tot vier maanden is de botox weer uitgewerkt.

Botox heeft altijd een tijdelijk effect. De meeste behandelingen met botox (zoals de fronsrimpel, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes) hebben 3 tot 4 maanden effect. Vaak zien we dat als je botox een langere tijd gebruikt, de spier steeds beter kan ontspannen, en het effect soms wel vijf tot zes maanden aan kan houden. Een behandeling van bruxisme (tandenknarsen) houdt vaak 6 maanden effect, en een behandeling van hyperhidrosis (zweten) geeft ongeveer 9 tot 12 maanden effect. De werkingsduur van botox hangt niet alleen van de injectietechniek af, maar ook van de stevigheid van jouw spieren, huidkwaliteit en andere factoren, zoals roken en zonnen. Cosmetisch arts KNMG Rik informeert je vooraf altijd over het verwachte effect van jouw behandeling.

In de volksmond noemen we alle botuline toxine A producten ‘Botox’. Botox is echter een merknaam van de firma Allergan, de eerste producent die botuline toxine type A zuiverde en voor de cosmetische markt produceerde. Inmiddels wordt dit product al meer dan 30 jaar gebruikt, zonder negatieve effecten op de lange termijn. Op dit moment zijn er 5 producenten. Bij Beautifier werken wij met Botox© van Allergan.

Direct na de injectie kan de huid lokaal wat rood worden. Dit trekt binnen een uur ook weer weg, vaak al veel eerder. De injectie kan soms ook een kleine blauwe plek geven. Het kan helpen om Arnica zalf op het blauwe plekje te smeren voor een sneller herstel.

Een andere bijwerking vlak na de behandeling kan hoofdpijn zijn, die kan zo’n 1 tot 2 dagen aanhouden. Als je hoofdpijn voelt opkomen na de behandeling, helpt het om zo snel mogelijk 2x 500 mg paracetamol te nemen. Dit voorkomt dat de hoofdpijn doorzet.

De eerste 3 uur na een botoxbehandeling is de botox nog enigszins mobiel in de huid. Als je meteen na de behandeling langdurig gaat liggen, bukken of wrijven, kan de botox nog verplaatsen. Dit kan spierverslappingen geven op een plek waar je dat niet wilt. Leef daarom de nazorgadviezen goed na!

Dat is absoluut niet de bedoeling van een behandeling! Het gezicht verliest zijn mimiek als er op bepaalde plaatsen te veel botox gebruikt wordt. Meer eenheden botox betekent namelijk ook meer ontspanning van de behandelde spier. Bij Beautifier streven we altijd naar een subtiel en natuurlijk resultaat, met behoud van je eigen mimiek. We beginnen bij elke eerste behandeling met een dosering die bij jouw wensen en mimiek past. Twee weken na de behandeling kom je weer terug voor de kosteloze nacontrole om het resultaat samen te beoordelen. Geen bevroren uitstraling dus.

Botox wordt niet alleen cosmetisch gebruikt. Ook bepaalde vervelende medische aandoeningen zijn met botox te verlichten of te verhelpen We zetten ze hieronder op een rijtje:

Botox tegen overmatig zweten

Zo kun je heel goed overmatig zweten (hyperhidrosis) van oksels en handen aanpakken met botox. Botox ontspant namelijk niet alleen de behandelde spieren, maar zorgt er ook voor dat zweetkliertjes in de behandelde huid stoppen met zweet produceren. Ideaal dus om van je zweetoksels af te komen. Lees meer over de behandeling van overmatig transpireren in dit dossier.

Botox tegen spanningshoofdpijn en migraine

Ook tegen spanningshoofdpijn en migraine kan botox een heel effectief middel zijn, ook als diverse andere medicatie zoals pijnstilling weinig effect hebben. Met een behandeling van 5 minuten ben je vaak drie tot vier maanden hoofdpijnvrij!

Botox tegen tandenknarsen (bruxisme)

Verder werkt botox ook heel goed tegen tandenknarsen. Tandenknarsen wordt meestal veroorzaakt door een overactieve kauwspier (de masseter spier). Door deze spier met botox te behandelen, zorg je ervoor dat onbewust tandenknarsen (ook ‘s nachts) stopt. Daarnaast heeft deze behandeling vaak ook een positief effect op je kaaklijn, en oog je slanker in het gelaat. Het kauwen zelf wordt niet beïnvloed. Je kunt nog gewoon wortels en harde broodjes eten. Voordeel is dus dat het heel goed werkt, beter dan de bitjes bijvoorbeeld die je bij de tandarts krijgt (en vaak kapot bijt!). Nadeel is dat botox in de kauwspieren tegen tandenknarsen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, in tegenstelling tot de bitjes.

Nee, absoluut niet. Alhoewel beide injectables cosmetisch gebruikt worden, zorgt botox voor spierontspanning, terwijl fillers vooral volumeverlies opvullen. Zo kun je met botox geen lippen opvullen, maar wel fijne liplijntjes verminderen die door spieractiviteit ontstaan zijn. Geen zorgen, je kunt tijdens een intake vrijblijvend en kosteloos advies krijgen welk product het meest geschikt is om jouw verwachtingen te bereiken.

Botox wordt afgeraden tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding. Ook bij bepaalde spierziekten (bijvoorbeeld myastenia gravis en ALS) wordt het gebruik van botox afgeraden. Gebruik van antibiotica is een reden om een behandeling uit te stellen. Twijfel je of je ziekte of aandoening een probleem kan zijn voor het behandelen met botox? Leg het ons gerust voor.

Botox is niet verslavend. Je rimpels worden ook niet dieper dan voorheen, als je een botox behandeling niet herhaalt.Het is niet zo dat als je eenmaal begint met botox, je dit altijd moet blijven doen.

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Wettelijk gezien moet je voor een botox behandeling minimaal 18 jaar zijn. Een botox behandeling is echter begin 20 nog zelden nodig. De meeste mensen krijgen eind 20, begin 30 de eerste zichtbare rimpels ter hoogte van hun voorhoofd of fronsrimpels. Je kunt er dan voor kiezen om deze te gaan behandelen met botox. Het is zo dat een beginnende rimpel makkelijker te behandelen is dan een diepe rimpel. Een hele diepe rimpel is soms alleen in combinatie met filler helemaal weg te krijgen.

Met een halve zone bedoelen we de kleinere gebieden (spiertjes rond de mond, wenkbrauwlift, gummy smile). De hele zones zijn de grotere gebieden (fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofd).

Je vindt een compleet overzicht van onze botox behandelingen terug in de prijzenkolom onderaan deze pagina.

We krijgen regelmatig de vraag of je rekening moet houden met je coronavaccinatie voor of na een behandeling met botox.

Het is een geen enkel probleem om vlak voor of na je coronavaccinatie een behandeling met botox te ondergaan. Ook niet bij een boostervaccinatie. Een covid-19 vaccin en botox hebben geen invloed op elkaar er is geen verhoogd risico op klachten of andere bijwerkingen.

Overigens is het advies wel om 2 weken voor en na de coronavaccinatie geen filler te plaatsen.


vraag

Een andere vraag? Stel 'm ons gerust!

Stuur ons een bericht
ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol google

Zowel bij Linde als bij Rik geweest. Fijne, vriendelijke, zeer professionele mensen/salon. Zeker aan te raden. De locatie en prijzen zijn ook een pluspunt.

Marloes van W.

21 mei 2020

ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol google

een professionele vriendelijk behandeling met een goed advies. Blij met het resultaat

Marion B.

11 feb 2022

ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol google

Gisteren een gratis en vrijblijvende intake met Rik gehad. Hij was heel aardig, duidelijk en eerlijk. Graag wilde ik een ooglidcorrectie met injectables maar hij adviseerde dat ik…

Ingrid P.

07 apr 2022

ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol ster-vol google

Het was een heel aangename ervaring. - Vriendelijk en aangenaam. - Duidelijk advies - Fijne aanpak van info tot uitvoering procedure

Sanne W.

12 feb 2020